Dagritme plannen met pictogrammen

Kinderen vinden overzicht en duidelijkheid over het algemeen erg prettig. Ik, als chaotische moeder, had daar nog wel eens moeite mee op vrije dagen. Heerlijk om dan even de dingen te doen zoals het uitkomt. Maar de kinderen wilden toch wel graag weten wanneer we nou naar opa en oma gingen en hoe laat we eigenlijk gingen eten. Begrijpelijk en soms was gewoon even aangeven wat globaal de planning was genoeg. Het ene kind zal hierin meer nodig hebben dan het andere kind. Mijn oudste twee kinderen zijn mij inmiddels als moeder wel gewend en kunnen ermee omgaan door mij erop te wijzen dat het misschien handig is om wel even een tijd af te spreken, en zo leer ik als moeder weer van mijn kinderen hoe ik die dagen toch een planning kan geven en dat dit ook heel prettig is.

Voor Studio Koters heb ik een set pictogrammen ontworpen waarmee je een planning voor de dag kunt maken. Jonge kinderen zo zien wat er die dag gaat gebeuren. Je kunt ze op een planbord vastzetten en er eventueel het één en ander bij tekenen of schrijven als je kind dat prettig vindt. Zo kun je een dagplanning maken of een weekplanning. De pictogrammen zijn een leidraad. Ik heb zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten in de set verwerkt. Het zijn er wel vijftig! Zo ook het verzorgen van de dieren en een toetje eten. Ook als je kinderen niet veel structuur nodig hebben zijn de pictogrammen leuk om te gebruiken, het kan ze op ideeën brengen om hun vrije dag of middag invulling te geven. De set komt met een paar lege kaartjes zodat je zelf kaartjes kunt toevoegen en de set helemaal kunt aanpassen op jullie eigen dagritme.

Heleen

Heleen

Moeder van twee pubers en een zoontje van 1,5, voorheen pedagogisch medewerker en gastouder, na wat omzwervingen als illustrator en dessinontwerper ben ik nu communicatief ontwerper voor jonge kinderen en de eigenaar van
Studio Koters

Deel:

Facebook
LinkedIn

Lees meer..

Blog
Heleen

Dagritme plannen met pictogrammen

Kinderen vinden overzicht en duidelijkheid over het algemeen erg prettig. Ik, als chaotische moeder, had daar nog wel eens moeite mee op vrije dagen. Heerlijk om dan even de dingen te doen zoals het uitkomt. Maar de kinderen wilden toch wel graag weten wanneer we nou naar opa en oma

Read More »
Blog
Heleen

Een nieuwe naam voor mijn bedrijf

Het borrelde al een tijdje bij mij. Ik wilde namelijk iets anders met mijn bedrijf. Illustreren wilde ik nog wel, maar ik wilde meer. Zo zat ik er al een tijdje aan te denken om ontwerpen te maken waar je iets van kunt leren. Daarnaast wilde ik graag ontwerpen voor

Read More »
Blog
Heleen

Een online uitgeverij

Onderstaand blog had ik een tijdje geleden al geschreven. In de tussentijd is er het een en ander veranderd. Ik heb een nieuwe naam voor mijn bedrijf en met behulp van mijn bussinescoach heb ik een ondernemingsplan geschreven voor het nieuwe concept van mijn bedrijf. Daar ga ik in een

Read More »