Dagritme plannen met plaatjes

Kinderen vinden overzicht en duidelijkheid over het algemeen erg prettig. Ik, als chaotische moeder, had daar nog wel eens moeite mee op vrije dagen. Heerlijk om dan even de dingen te doen zoals het uitkomt. Maar de kinderen wilden toch wel graag weten wanneer we nou naar opa en oma gingen en hoe laat we eigenlijk gingen eten. Begrijpelijk en soms was gewoon even aangeven wat globaal de planning was genoeg. Het ene kind zal hierin meer nodig hebben dan het andere kind. Mijn oudste twee kinderen zijn mij inmiddels als moeder wel gewend en kunnen ermee omgaan door mij erop te wijzen dat het misschien handig is om wel even een tijd af te spreken, en zo leer ik als moeder weer van mijn kinderen hoe ik die dagen toch een planning kan geven en dat dit ook heel prettig is.

Een planning voor de dag

Voor Studio Koters heb ik een kaartenset ontworpen waarmee je een planning voor de dag kunt maken. Jonge kinderen kunnen op deze manier zien wat er die dag gaat gebeuren. Je kunt ze op een planbord vastzetten en er eventueel het één en ander bij tekenen of schrijven als je kind dat prettig vindt. Zo kun je een dagplanning maken of een weekplanning. De plaatjes zijn een leidraad. Ik heb zoveel mogelijk dagelijkse activiteiten in de set verwerkt. Het zijn er wel vijftig! Zo ook het verzorgen van de dieren en een toetje eten. Ook als je kinderen niet veel structuur nodig hebben is de kaartenset leuk om te gebruiken, het kan ze op ideeën brengen om hun vrije dag of middag invulling te geven. De set komt met een paar lege kaartjes zodat je zelf kaartjes kunt toevoegen en de set helemaal kunt aanpassen op jullie eigen dagritme.

 

 

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email
Foto van Heleen

Heleen

Moeder van twee grote mannen van 15 en 18 jaar en een kleine van bijna 2. Op deze plek schrijf ik over mijn ervaringen als moeder, waar ik tegenaan loop en hoe ik dat weer probeer op te lossen, maar ook over mijn ervaringen in de kinderopvang en hoe ik deze inzet in mijn ontwerpwerk.