Over ons

Ula en haar enorme interesse in het kinderbrein en Heleen met haar grote mate van creativiteit vullen elkaar perfect aan binnen Studio Koters

illustrator

Hallo mijn naam is Heleen

En ik ben de oprichter van Studio Koters. Ik ben moeder van twee grote mannen van 18 en 14 jaar en een kleine dreumes van 1,5 jaar. Ik heb de naam ‘Studio Koters’ niet voor niets gekozen. Ik heb veel ervaring met jonge kinderen, als pedagogisch medewerker in de kinderopvang maar ook als moeder. Communiceren met jonge kinderen vind ik ten eerste ontzettend leuk! Daarnaast vind ik het erg interessant om te ontdekken wat elk kind nodig heeft in zijn eigen ontwikkelingsfase. Hoe kinderen reageren op verhaaltjes, wat ze oppikken van wat je ze uitlegt.

In de tijd dat ik nog als leidster en later als gastouder werkte kreeg ik te maken met heel veel verschillende kinderen met allemaal hun eigen karakter en specifieke behoeften. Ik kreeg onder andere te maken met gevoelige kinderen en kinderen met fysieke problemen. De ontwikkeling van jonge kinderen verloopt daarnaast met sprongen. Daardoor kun je niet altijd elk kind op dezelfde leeftijd hetzelfde aanbieden. Hier probeerde ik altijd op aan te sluiten met mijn werkwijze en materiaal. Zo heb ik al verschillende dingen voor de kinderen gemaakt en in elkaar geknutseld om de begeleiding gemakkelijker of leuker te maken.  

Al deze kennis zet ik nu om in passende en vooral leuke ontwerpen voor deze groep kinderen. En daar komen altijd illustraties bij kijken. Want illustraties geven kleur en maakt het onderwerp boeiend voor een kind!

Hallo mijn naam is Ula

en ik ben de beste vriendin en bussinespartner van Heleen. Ik ben moeder van een mooie zelfbewuste dochter en een lieve en creatieve zoon. Ik heb Heleen leren kennen via haar illustraties en onze interesse in hoogbegaafdheid. De samenwerking tijdens ons eerste project, het boek ‘Juul is Juul’ beviel zo goed dat we besloten vaker projecten samen op te zetten. Zodoende ben ik uiteindelijk in Heleen’s bedrijf Studio Koters gestapt.

De ontwikkeling van kinderen boeit mij enorm. Ik wil kinderen laten zijn wie ze zijn door hun eigen natuurlijke ontwikkeling te volgen en door te verbinden. Mijn kijk hierop is holistisch omdat je lichaam en geest niet los van elkaar kunt zien. Ik vind het interessant om te ontdekken wat iemand, volwassenen en kinderen beweegt. Waarom ze doen wat ze doen. Waar ze energie uithalen. Hier helderheid in brengen zodat volwassenen en kinderen elkaar begrijpen is mijn kracht.

Ik heb veel kennis vanuit mijn studie pedagogiek en diverse cursussen en opleidingen op het gebied van communicatie en kindercoaching. Daarbij heb ik ervaring in de begeleiding van kinderen en jongeren. Deze kennis zet ik in om toepasbare en theoretisch onderbouwde ideeën vorm te geven binnen Studio Koters.

illustrator

Waar we jou bij helpen

Wij helpen je meer inzicht te geven in wat nodig is en zoeken daar het meest passende ontwerp bij.

ontwerpbureau

Visuele ontwerpen

Maak de begeleiding van jonge kinderen makkelijker met visuele ontwerpen.

ontwerpbureau

Ontwerp op maat

Vertel ons jouw ideeën zodat we samen tot een fantastisch ontwerp kunnen komen.

illustrator

Shop

Zorg voor zelfontplooiing voor kleine koters op een leuke manier met onze producten.

Gratis uitlegstrip

Benieuwd naar hoe het visueel maken van een gebeurtenis eruit ziet? Download dan onze gratis uitlegstrip waarin we laten zien hoe je het naar school brengen van kinderen via illustraties uitlegt.

ontwerpbureau
ontwerpbureau

Neem contact op

Laat ons weten wat jij graag wilt betekenen voor jonge kinderen en wat jij daarvoor nodig hebt. Heb je een vraag of wil je een opdracht aanvragen dan kun je mailen naar: welkom@studiokoters.nl of het contactformulier gebruiken.