Aansluiten bij de belevingswereld .....

Jonge kinderen willen leren en ontdekken! Maar sommige onderwerpen zijn groot of heel spannend. Door aan te sluiten bij de belevingswereld en het visueel maken van wat jij het kind wilt vertellen kun je veel spanning wegnemen. Doordat het kind gezien wordt en zich veilig voelt kun je het kind enthousiast maken om aan de slag te gaan met het onderwerp.

Verhalen, invulboekjes, pictogrammen, uitlegplaten, kaartensets.....

Heleen: ” Met visuele ontwerpen belanden jonge kinderen in een wereld vol nieuwe dingen. Voor ik met een ontwerp begin stap ik even in hun wereld. Mijn ontwerpen bevatten vaak kleine verhaaltjes en figuurtjes die hierop aansluiten. Met deze basis maak ik verschillende ontwerpen van een kleine illustratie tot een compleet vormgegeven boek.” 

Wij horen graag wat wij voor jouw bedrijf of organisatie kunnen doen

Methode waarmee wij werken..

Achter onze ontwerpen en materialen zit altijd een theorie. Wij werken met de ZIJN-Methode die wij hebben ontwikkeld. De pijlers hiervan zijn: Open houding – Verbinden – Interactie

Ula: “De belevingswereld van kinderen is groot en vaak intens. Het geeft ons echt een inkijk in hun wereld. Nu is onze maatschapij gebouwd op waarden en normen waarin wij functioneren zodat we naast elkaar en met elkaar kunnen leven. Wij als volwassenen begrijpen dat. Kinderen moeten dit nog leren. Soms zijn de gebeurtenissen in een kinderleven groot en ongrijpbaar, daarom hebben onze verwachtingen als volwassen een vertaalslag nodig om het inzichtelijker te maken en of begrijpelijker voor jonge kinderen. Zo kan de volwassene het kind beter begrijpen en het kind leren hoe te functioneren in deze maatschappij.”

Kaartenset

Zoek jij een unieke kaartenset voor jouw praktijk of instelling? Een ontwerp dat jou ondersteunt of een mooi product als extra hulp voor jouw (kleine) klanten? Denk onder andere aan coachingskaarten of pictogrammen.  Met kaartensets is veel mogelijk. Je kunt ze veelal op verschillende manieren gebruiken en inzetten bij verschillende onderwerpen. Ze kunnen kleine verhaaltjes bevatten of tot de verbeelding sprekende illustraties.

Kijk hier voor een prijsindicatie

Beeldmateriaal voor je website

Heb jij beeldmateriaal nodig voor jouw website? Heleen van Studio Koters maakt verschillende illustraties om jouw diensten visueel te maken. Dit kan variëren van enkele figuurtjes tot een geheel thema met een karakterontwerp.

Klik hier voor mijn portfolio

Ontwerp op maat

Heb jij een idee voor een ontwerp dat jou kan ondersteunen bij jouw diensten en wil je dit graag laten uitwerken? Dat kan! Wij kunnen met je meedenken over wat passend is vanuit onze expertise. Wij horen graag welke ideeën jij hebt. Klik hiervoor op de knop voor contact. Wij horen graag van je!

Gevoel visueel

Een plaatje zegt vaak meer dan woorden. Voor kinderen kan dat erg helpend en steunend zijn. Heleen helpt je graag bij het visueel maken van gevoelens en sensitiviteit. Dit kan in vele vormen. Denk aan een kaartenset met een activiteit of een boekje. Misschien heb je zelf wel ideeën!

Informatieve strip

Wil jij een programma of een situatie visueel maken om kinderen meer uitleg of overzicht te geven? Dan kan een strip daar heel goed bij helpen! Kijk en ‘lees’ samen met het kind wat er gebeurt en breng een gesprek op gang of geef het kind weer even houvast met het visueel maken van de situatie of gebeurtenis.

Neem contact op

Laat ons weten wat jij graag wilt betekenen voor jonge kinderen en wat jij daarbij nodig hebt. Heb je een vraag of wil je een opdracht aanvragen dan kun je mailen naar: welkom@studiokoters.com of het contactformulier gebruiken.