Een online uitgeverij

Onderstaand blog had ik een tijdje geleden al geschreven. In de tussentijd is er het een en ander veranderd. Ik heb een nieuwe naam voor mijn bedrijf en met behulp van mijn bussinescoach heb ik een ondernemingsplan geschreven voor het nieuwe concept van mijn bedrijf. Daar ga ik in een volgend blog meer over vertellen maar het blog wat ik een tijdje geleden schreef wilde ik nog wel graag delen. Want ook onder mijn jieuwe naam blijf ik bezig met Juul.

We zijn alweer een aantal maanden verder sinds mijn vorige blog. Ik ben ondertussen bevallen van een zoon! Hij heet Jim. De bevalling en kraamtijd zijn gelukkig goed verlopen. Nu ik dit schrijf ligt hij heerlijk bij me te slapen. Het is een makkelijk mannetje.

Maar het werd nu wel weer eens tijd voor een nieuw blog na al die maanden. Deze keer wil  ik iets meer vertellen over het proces van zelf uitgeven. Ik vertelde eerder al dat we het boek zelf willen gaan uitgeven. De reden hiervoor is dat traditionele uitgevers al zoveel manuscripten toegestuurd krijgen dat de kans meestal niet heel groot is dat het boek via hen uitgegeven wordt. 

Nu had ik al eens vaker gehoord over schrijvers en illustratoren die het proces van uitgeven zelf hebben gedaan met hulp van een uitgever die zich hierin heeft gespecialiseerd. Er zijn inmiddels meerdere uitgevers die je kunnen helpen een boek uit te geven in eigen beheer. Nu zijn er wel verschillen tussen de verschillende uitgevers. Bij sommigen kun je voor een bepaald budget helemaal geholpen worden met het redigeren en de vormgeving. Ook hebben de meeste uitgeverijen meerdere online verkooppunten. Je kunt er voor kiezen het boek op bestelling te laten drukken of een oplage te bestellen en de verkoop hiervan zelf te doen. 

Na wat rondkijken op websites van verschillende uitgeverijen heb ik gekozen voor Pumbo vanwege de mogelijkheid om op bestelling te laten drukken. Zij bieden ook hulp aan bij het vormgeven. Wanneer dit alleen om aanpassingen gaat vragen ze hier niets voor. De vormgeving ga ik zelf doen en wil ik graag na laten kijken door Pumbo dus dat past perfect! Ik ben inmiddels wel vaardig in InDesign maar de vormgeving van een kinderboek heb ik nog niet eerder gedaan. En ik doe het graag goed dus even na laten kijken vind ik wel zo prettig. Het contact met Pumbo was fijn en ze hebben online verkooppunten. En niet te vergeten, de formaten die zij aanbieden passen goed bij ons boek. Bij de meeste uitgeverijen kun je een proces doorlopen om te zien welke specificaties ze aanbieden. Hier staan de verschillende formaten ook tussen. Dat kan nog wel eens verschillen per uitgever.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in uitgeven in eigen beheer en welke uitgeverijen er zoal zijn, laat het me weten. Ik vind het leuk om de informatie die ik gevonden heb te delen met andere creatievelingen die zelf een boek willen gaan uitgeven. Het proces van uitgeven is nog nieuw voor mij maar wat ik al aan informatie heb kan waardevol zijn voor anderen die nog helemaal aan het begin staan. Maar goed, terug naar Juul! Het contact met de uitgever is dus inmiddels gelegd. Ula heeft de uitgever ook goedgekeurd dus nu komt het echt even op mij aan! De meeste schetsen zijn al gemaakt en een aantal illustraties zijn al klaar. Nog even doorzetten voor het klaar is dus!

Liefs,

Heleen

Heleen

Moeder van twee pubers en een zoontje van 1,5, voorheen pedagogisch medewerker en gastouder, na wat omzwervingen als illustrator en dessinontwerper ben ik nu communicatief ontwerper voor jonge kinderen en de eigenaar van
Studio Koters

Deel:

Facebook
LinkedIn

Lees meer..

Blog
Heleen

Dagritme plannen met pictogrammen

Kinderen vinden overzicht en duidelijkheid over het algemeen erg prettig. Ik, als chaotische moeder, had daar nog wel eens moeite mee op vrije dagen. Heerlijk om dan even de dingen te doen zoals het uitkomt. Maar de kinderen wilden toch wel graag weten wanneer we nou naar opa en oma

Read More »
Blog
Heleen

Een nieuwe naam voor mijn bedrijf

Het borrelde al een tijdje bij mij. Ik wilde namelijk iets anders met mijn bedrijf. Illustreren wilde ik nog wel, maar ik wilde meer. Zo zat ik er al een tijdje aan te denken om ontwerpen te maken waar je iets van kunt leren. Daarnaast wilde ik graag ontwerpen voor

Read More »
Blog
Heleen

Een online uitgeverij

Onderstaand blog had ik een tijdje geleden al geschreven. In de tussentijd is er het een en ander veranderd. Ik heb een nieuwe naam voor mijn bedrijf en met behulp van mijn bussinescoach heb ik een ondernemingsplan geschreven voor het nieuwe concept van mijn bedrijf. Daar ga ik in een

Read More »