Hoe ik begon met illustreren..

Een aantal jaren geleden, toen mijn oudste zoon Stefan nog klein was besloot ik dat het tijd was werk te maken van het plan om illustrator te worden. Dat plan had ik als kind al en nu moest het er maar eens van komen. Wanneer Stefan op bed lag ging ik tekenen. Mooie tijd was dat. Ik moest nog veel leren merkte ik. Maar wat was het leuk!

Ik probeerde met verschillende materialen te werken. Pastelkrijt en potlood waren favoriet. Voor Stefan’s babykamer had ik al eens kleine tekeningen gemaakt met potlood waarbij ik meerdere lagen over elkaar heen zette. Dat deed ik nu weer en zo probeerde ik mooie effecten te verkrijgen.

Toen mijn tweede zoon Joris geboren werd wilde ik na een tijdje graag als gastouder aan de slag. Ik zorgde voor de kinderen van vrienden en dat was leuk en heel bijzonder. Ik tekende al veel voor mijn werk in de kinderopvang maar als gastouder heb ik echt flink getekend en geknutseld met en voor de kinderen. Ik had nu veel meer vrijheid om daarmee bezig te zijn. Ik heb ervan genoten.

Het illustrereren lag ondertussen al even een tijdje stil. Toen ik merkte dat het opvangen mij teveel werd besloot ik het rustiger aan te doen. En dat illustreren wilde ik nog steeds. Met een cursus grafische vormgeving werd het misschien makkelijker om dat te verwezenlijken dacht ik. Ik deed daar meteen een paar lessen dessinontwerp achteraan en probeerde het dessinontwerpen goed onder de knie te krijgen. Het was inmiddels december en ik was er zeker van dat ik in het nieuwe jaar moest starten als ondernemer. Dat heb ik gedaan. Ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en startte met mijn bedrijf. En toen begon het echte leren en ontwikkelen pas! Inmiddels al heel veel geleerd over ondernemen en mijn illustratiewerk steeds verder ontwikkeld. En daar blijf ik mee bezig!

Mijn werk en mijn ontwikkelingen zijn ook te volgen op Instagram!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email
Picture of Heleen

Heleen

Moeder van twee grote mannen van 15 en 18 jaar en een kleine van bijna 2. Op deze plek schrijf ik over mijn ervaringen als moeder, waar ik tegenaan loop en hoe ik dat weer probeer op te lossen, maar ook over mijn ervaringen in de kinderopvang en hoe ik deze inzet in mijn ontwerpwerk.