Een nieuwe naam voor mijn bedrijf

Het borrelde al een tijdje bij mij. Ik wilde namelijk iets anders met mijn bedrijf. Illustreren wilde ik nog wel, maar ik wilde meer. Zo zat ik er al een tijdje aan te denken om ontwerpen te maken waar je iets van kunt leren. Daarnaast wilde ik graag ontwerpen voor jonge kinderen met een uitdaging zoals gevoeligheid of een enorme nieuwsgierigheid. Ik zal je vertellen waarom. Hier heb ik in mijn werk in de kinderopvang namelijk geregeld mee te maken gehad. Ik paste de werkwijze en het materiaal daar op aan, maar je bent soms toch wat beperkt daarin. Als moeder kreeg ik hier zelfs iedere dag mee te maken. Ik vond het soms lastig mijn kinderen genoeg te kunnen uitdagen met het materiaal  dat in huis was.

Zo ontstond het idee om educatief ontwerp voor jonge kinderen te gaan maken. Wanneer je als ouder merkt dat je kind ergens behoefte aan heeft, zou het fijn zijn als het materiaal laagdrempelig beschikbaar is. En niet alleen voor ouders. Ik wilde ook gaan ontwerpen voor professionals. Zodat voor kinderen die anders leren, kinderen die nieuwsgierig zijn, in een moeilijke situatie zitten, misschien een fysiek probleem hebben, erg gevoelig zijn of iets anders hebben waar extra aandacht voor nodig is, passend materiaal beschikbaar is. Concreet genomen zijn dat ontwerpen als uitlegposters, kaartensets, pictogrammen, praatplaten en invulboekjes bijvoorbeeld. Deze zijn ter zijner tijd te koop in de webshop. Daarnaast werk ik in opdracht.

In het begin van de zomer van 2022 ben ik een coachingstraject begonnen bij Rien Mook van Rien Mook Leiderschap en Ontwikkeling. Ik heb hem leren kennen via Esther Duller van de Bart de Graaff Foundation. Deze mensen helpen ondernemers met een arbeidsbeperking om een bedrijf op te zetten. Ik heb hiervoor een ondernemingsplan geschreven en aan het begin van dit jaar is deze goedgekeurd! Dit was het startsein om aan de slag te gaan met Studio Koters. Ik krijg nog steeds ondersteuning van Rien en Esther en natuurlijk ook de anderen van de Bart de Graaff Foundation. Dat is fantastisch en een kans die ik echt goed wil benutten. Maar nu vraag je je misschien af. Heb jij een arbeidsbeperking dan? Ja, die heb ik. Al van kinds af aan heb ik een dwangstoornis. Dat maakt dat ik langer doe over dagelijkse activiteiten en daardoor sneller moe ben. Het is goed onder controle maar het gaat waarschijnlijk niet meer weg. En dat geeft niet, ik houd er rekening mee en dan is het prima te doen. 

Wil je een kijkje nemen op de website van de Bart de Graaff Foundation en zien welke andere ondernemers ze nog meer hebben gesteund? Kijk dan op https://bartfoundation.nl/bikkels/bikkelboulevard/  Daar staat mijn foto ook bij!

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest
Email
Picture of Heleen

Heleen

Moeder van twee grote mannen van 15 en 18 jaar en een kleine van bijna 2. Op deze plek schrijf ik over mijn ervaringen als moeder, waar ik tegenaan loop en hoe ik dat weer probeer op te lossen, maar ook over mijn ervaringen in de kinderopvang en hoe ik deze inzet in mijn ontwerpwerk.